Σπουδές πάνω σ αυτό το αντικείμενο
Αποθεώστε ή "κράξτε" κάποιο design που είδατε σε περιοδικό, τηλεόρασή, ίντερνετ κλπ.Σπουδές πάνω σ αυτό το αντικείμενο
by fastmanakos » 16 Jan 2010, 17:49
Καλησπέρα παίδες.Είμαι φοιτητής του ΤΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.Η δουλειά δέν τραβάει μια.Δεν γουστάρω καθόλου ηλεκτρονικά και τέτοια και 2 χρόνια τώρα προχωράω στο τεί πιο αργά και απο χελώνα.Σκεφτόμουν να το παρατήσω και να πάω σε κανα ΙΕΚ 3d animation ή κάτι σχετικό με after effects,photoshop κλπ που τα θεωρώ υπερβολικά ενδιαφέρον.Ωστόσο με κάτι συζητήσεις που έιχα με μεγαλύτερα άτομα σε διάφορα φόρουμς κατα καιρούς μου είχαν πεί όλοι το ίδιο πράγμα."Άν θέλεις να ασχοληθείς με αυτό το αντικείμενο, το να πάς σε ΙΕΚ στην ελλάδα είναι εντελώς πεταμένα λεφτά.Μόνο εξωτερικό".Δεν ξέρω τι να κάνω.Έχω ωστόσο μια εντύπωση ότι με το πτυχίο απ την ηλεκτρονική ίσως μπορώ να χωθώ κάπως σ αυτόν τον τομέα που μ αρέσει χωρίς όμως να είμαι σίγουρος (απ τα λίγα πράγματα που με κρατάνε ακόμα στην ηλεκτρονική).Σχολιάστε λίγο πώς σας φαίνεται η κατάστασή μου τι προτείνετε πως τα βλέπετε κλπ.Ευχαριστώ προκαταβολικά.Θα με βοηθήσουν πάρα πολύ οι απόψεις όλων... 
ΥΓ:επίσης βαγγέλη θα ήθελα να ρωτήσω εσένα προσωπικά πως τα έχεις καταφέρει.Θέλω να πώ έχεις σπουδάσει κάτι πάνω στο αντικείμενο ή ασχολήθηκες μόνος σου ερασιτεχνικά στην αρχή και στην συνέχεια αφού έμαθες αρκετά έφιαξες ενα καλό portfolio με το οποίο βρήκες δουλειά;
ΥΓ:επίσης βαγγέλη θα ήθελα να ρωτήσω εσένα προσωπικά πως τα έχεις καταφέρει.Θέλω να πώ έχεις σπουδάσει κάτι πάνω στο αντικείμενο ή ασχολήθηκες μόνος σου ερασιτεχνικά στην αρχή και στην συνέχεια αφού έμαθες αρκετά έφιαξες ενα καλό portfolio με το οποίο βρήκες δουλειά;
- fastmanakos
Re: Σπουδές πάνω σ αυτό το αντικείμενο
by eberek » 16 Jan 2010, 20:29
Δεν θα σου πω τι να κάνεις, αλλά σε αντίθεση θα σου πω τι έκανε ένας φίλος μου που τώρα δουλεύει σε ένα μεγάλο 3D studio στο Hollywood. Τελείωσε ένα ΙΕΚ στην Αθήνα μαζί με bachelor (βέβαια από μικρός, εποχές γυμνασίου, τον θυμάμαι να έλιωνε σε αντίστοιχα προγράμματα) και ξεκίνησε να δουλεύει σε διαφημιστικές εταιρίες στην Αθήνα. Ήταν αρκετά έξυπνος και τυχερός που είχε ξεκινήσει να μαθαίνει Μaya, μιας και εδώ στην Ελλάδα εξακολουθούν να μαθαίνουν σάπια προγράμματα σαν το 3D max και βρήκε πολύ εύκολα δουλειά. Απέκτησε κάποια εμπειρία περίπου 3~4 χρόνια και έφυγε για L.A σε μία σχολή για ένα χρόνο και έχοντας το βιογραφικό και demo δουλειές του έπιασε δουλειά σε ένα 3D studio.
Γενικά αυτό που σου είπαν μην πας στην Ελλάδα για να μάθεις το θεωρώ λάθος γιατί η σχολή θα σου δώσει μόνο κάποια εφόδια ενώ στην ουσία η δικιά σου ενασχόληση και οι ώρες που θα αφιερώσεις σε κάτι θα σε κάνουν καλό και το καλό πάντα ανταμείβεται.
Γενικά αυτό που σου είπαν μην πας στην Ελλάδα για να μάθεις το θεωρώ λάθος γιατί η σχολή θα σου δώσει μόνο κάποια εφόδια ενώ στην ουσία η δικιά σου ενασχόληση και οι ώρες που θα αφιερώσεις σε κάτι θα σε κάνουν καλό και το καλό πάντα ανταμείβεται.

-

eberek - Posts: 57
Return to Το Design Στην Ελλάδα